Børne- og ungdomsgymnastik sæson 2018/19

Forældre/barn - årgang 2015, 2016 og 2017

Målgruppen: Børn i aldersgruppen 18 mdr. til 3 år ved sæsonstart og selvfølgelig deres forældre, bedsteforældre eller andre ledsagere. Børnene udvikler sig hurtigt i den alder, og derfor kan det være svært på forhånd at vurdere, om det enkelte barn er klar til forældre/barn-gymnastik, men som hovedregel skal barnet være godt gående/løbende ved sæsonstart. 

Beskrivelse: Barnet og barnets ledsager skal først og fremmest have nogle hyggelige, sjove og aktive timer i gymnastiksalen, så barnet bliver fortrolig med og tryg ved at gå til gymnastik. Vi skal synge, danse og lege med og uden redskaber, hoppe på trampolinen og lege med faldskærmen. Der indtænkes en motorisk udvikling i træningen, og der vil blive brugt sange og lege, der stimulerer barnets motorik og sanser. 
 
Tid: Mandag kl. 16.45 til 17.30
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: ca. 20 børn med ledsagere
Instruktører: Maja Lind og Henriette Damgaard Høegh Jensen
Hjælpeinstruktør: Naja F. Haskaj

Mikromix - årgang 2014 og 2015

Målgruppe: Børn i aldersgruppen 3 til 4 år ved sæsonstart. Men da det kan være svært at være 3 år og gå til gymnastik uden ledsager, er ledsagere velkommen til at deltage AKTIVT sammen med barnet, hvis barnet har behov for dette. I løbet af sæsonen håber vi, at alle børn får lært at gå til gymnastik uden ledsager.

Beskrivelse: Børnene skal lege, tumle, hoppe og danse, så de få pulsen op og sved på panden. Vi skal høre noget godt musik, og vi skal lave udfordrende redskabsbaner af nogle af de mange redskaber, der er i gymnastiksalen. Vi vil lægge vægt på fællesskabet og glæden ved at gå til gymnastik med jævnaldrende børn. Vi vil have fokus på at styrke børnenes kropsbevidsthed og deres motoriske færdigheder.

Tid: Onsdag kl. 16.45 til 17.35
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: ca. 25 børn
Instruktør: Anne Helsted Midtgaard og José V. Østergaard
Voksenhjælpere: Marianne V. Mikkelsen
Hjælpeinstruktører: Karoline E. Ljungberg, Jonathan S. Thomsen, Ida S. Wenneberg og Camille M. Foersom 

 
Minimix - årgang 2012 og 2013

Målgruppe: Børn i aldersgruppen 5 til 6 år ved sæsonstart, der er trygge ved at gå til gymnastik uden ledsager. Ledsagere er ikke længere velkommen i gymnastiksalen under træningen, men de er meget velkomne til at vente i omklædningsrummet.

Beskrivelse: Formålet med Minimix er at udfordre og udvikle børnene motorisk således, at de bliver fortrolige med gymnastikkens grundelementer; koordination, balance, rytmik og styrke. De skal blive fortrolige med hinanden, og de sociale spilleregler på et større hold.
 
På Minimix runder vi mange hjørner af gymnastikken. Vi skal lave øvelser på måtte og blive fortrolige med de fleste af gymnastikredskaberne. Vi skal danse moderne og lave styrketræning, som i gamle dage. Vi skal lege en masse lege, hvor vi inddrager musikken, som vi kan bevæge os til. Efter jul begynder vi at øve nogle små sekvenser, som vi til sidst sætter sammen til et brag af en opvisning.

Tid: Tirsdag kl. 16.35 til 17.35
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktører: Mette E. Ljungberg
Voksenhjælper: Line Højgaard Grøn, Connie Mønster Nielsen, Lene Thorsen Andersen og Trine Bay Degn
Hjælpeinstruktører: Karoline E. Ljungberg, Matilde E. Ljungberg, Emma Vinther og Signe L. Kristensen

Rytme og spring I - årgang 2010 og 2011
 
Målgruppe: Både drenge og piger fra 1. og 2. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1 time og 20 minutter, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin. 
 Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Mandag kl. 17.40 til 19.00
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Amparo G. Cortina og Sebastian Olsen
Voksenhjælpere: Helle M. Verner

Hjælpeinstruktører: Emilie A. Hagensen, Martin E. Ljungberg, Natasja Olsen og Matilde E. Ljungberg
Rytme og spring II - årgang 2008 og 2009
 
Målgruppe: Både drenge og piger fra 3. til 4. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1½ time, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin.  Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Onsdag kl. 17.45 til 19.15
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Andreas Vestergaard og Jens Moeslund Larsen
Voksenhjælper: Ole M. Pihl
Hjælpeinstruktører: Annsofie S. Sørensen, Karoline E. Ljungberg, Simone F. Carlsen og Sara S. Skov
Rytme og spring III - årgang 2006 og 2007

Målgruppe: Både drenge og piger fra 5. og 6. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1½ time, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin.  Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Torsdag kl. 17.55 til 19.25
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Jonas Sørensen, Simon Bugge Skjødt, Marc Sauer Winther og Mette E. Ljungberg
Hjælpeinstruktører: Annsofie S. Sørensen

Store spring - årgang 2005 og ældre

Målgruppe: Både drenge og piger fra 7. klasse og op, som vil mere end at hoppe på havetrampolin.

Vi træner i 1½ time, og vi forventer, at du møder i passende træningstøj, at du deltager engageret i hele træningen - også oprydningen - og at du kommer med en positiv indstilling og bidrager til det gode kammeratskab på holdet.

Mobiltelefonerne bliver selvfølgelig i omklædningsrummet.

Husk at melde afbud til en af instruktørerne, hvis du er forhindret.

Beskrivelse: Vi vil i løbet af året både udvikle og udfordre dig gennem en masse spring og en lille smule rytme. Hovedtemaerne i vores undervisning vil være spring på både trampolin og airtrack samt rytmisk udfoldelse. Derudover vil vi komme omkring andre områder som f. eks. akrobatik og parkour. Der vil selvfølgelig også være plads til pjat og leg. Den ordinære sæson afsluttes med en opvisning, hvor vi viser, hvad vi har lært, og hvis der er stemning for det, forlænger vi sæsonen og træner helt frem til sommerferien.

Tid: Mandag kl. 19.10 - 20.45
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr. for den ordinære sæson
Holdstørrelse: Ca. 25 deltagere
Instruktører: José Østergaard, Jonas Sørensen og Morten D. Lerche

 
Udvalgte fredage - årgang 2008 og ældre
 
Målgruppe: Ambitiøse gymnaster fra Rytme og spring III samt Store spring, som ønsker en ekstra træning og endnu flere udfordringer.

Det er et krav, at du kan lave og lande en salto både på trampolin og airtrack, samt at du kan lave en araber på airtrack - hvis du er i tvivl, så spørg Jonas (instruktør på Rytme og spring III) eller José (instruktør på Store spring). Du er også velkommen til at prøve og træne med én enkelt gang, for at se, om Udvalgte fredage er noget for dig. 

Beskrivelse: Vi træner 1½ time på udvalgte fredage, se nedenstående. Vi forventer, at du deltager engageret i hele træningen - også oprydningen - og at du kommer med en positiv indstilling og bidrager til det gode kammeratskab på holdet.

Udvalgte fredage forventes at bidrage med egen serie til vores opvisning i foråret.

Udvalgte fredage: 12/10, 2/11, 23/11, 14/12, 11/1, 1/2, 22/2 8/3 og 5/4 - evt. 29/3, hvis der bliver behov for en ekstra træning inden opvisningen.

Tid: Fredag kl. 19.00 til 20.30
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 250 kr.
Holdstørrelse: Ca. 25 deltagere
Instruktør: José Østergaard

Rytmepiger - årgang 2006, 2007 og 2008

Målgruppe: Piger fra 4. til 6. klasse som synes, at det er fedt at bevæge sig til musik - måske piger som efter en sæson på Rytme og spring II har fundet ud af, at de bedst kan lide rytmegymnastik.
 
Beskrivelse: Vi træner 1 time, og der vil være masser af god musik og bevægelse. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skallave en masse forskellige rytme-, sving- og danseserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret - måske skal vi også prøve kræfter med nogle af rytmegymnastikkens redskaber som bolde, køller, vimpler og tøndebånd. Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!

​Gymnastikopvisningen bliver formentlig sæsonens højdepunkt, og vi håber, at Rytmepigerne skal på opvisningsgulvet flere gange.

 
Tid: Torsdag kl. 16.45 til 17.45
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: Ca. 20 piger
Instruktør: Annsofe S. Sørensen og Silke Brask
Voksenkontakt: Ulla Dohn, som støtter Annsofie og Silke men ikke deltager i træningen.
Drengetræning - årgang 2004, 2005 og 2006
Målgruppe: Drenge fra 6. til 8. klasse som synes, at det er sjovt at træne og interesserer sig for styrke-, balance- og koordinationstræning - måske fodbolddrenge som i udendørspausen gerne vil styrke deres fysik, balance og koordination.

Beskrivelse: Vi træner 1 time, og der vil primært være fokus på styrketræning. Efter en grundig opvarmning skal vi arbejde med kropsvægts- og mobilitetsøvelser - træning er tilpasset målgruppens alder og tager udgangspunkt i DGIs koncept "Træningsgymnastik for unge". Drengene vil helt sikkert forbedre deres form og kondition i løbet af sæsonen, og måske får de også lyst til at bidrage til gymnastikopvisningen.

Tid: Torsdag kl. 19.30 til 20.30 - sæsonen starter i uge 43, torsdag den 25. oktober
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 450 kr.
Tilmelding: Ca. 20 drenge
Instruktør: Simon Bugge Skjødt
Sjove spring - årgang 2007 og ældre
 
Målgruppe: Både drenge og piger fra 5. klasse og op, som gerne vil gå til springgymnastik uden ambition om at lave dobbelt salto.

Vi træner i 1 time og 15 minutter, og vi forventer, at du møder i passende træningstøj, at du deltager engageret i hele træningen - også oprydningen - og at du kommer med en positiv indstilling og bidrager til det gode kammeratskab på holdet.

Mobiltelefonerne bliver selvfølgelig i omklædningsrummet.

Husk at melde afbud til instruktøren, hvis du er forhindret.

Beskrivelse: Vi vil i løbet af sæsonen både udvikle og udfordre dig gennem en masse sjove spring, leg og en lille smule rytme. Den ordinære sæson afsluttes med en opvisning, hvor vi viser, hvad vi har lært, og hvor sjovt det har været.

Tid: Tirsdag kl. 17.45 til 19.00
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 550 kr. for den ordinære sæson
Holdstørrelse: Ca. 20 deltagere
Instruktør: Mette E. Ljungberg og Sebastian Olsen
Voksenhjælpere: Thomas Agerholm Vahl og Ole M. Pihl

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
SMIFF | Pilevej 6 Harridslev | 8930 Randers |