Børne- og ungdomsgymnastik sæson 2019/20

Forældre/barn - årgang 2016, 2017 og 2018

Målgruppen: Børn i aldersgruppen 18 mdr. til 3 år ved sæsonstart og selvfølgelig deres forældre, bedsteforældre eller andre ledsagere. Børnene udvikler sig hurtigt i den alder, og derfor kan det være svært på forhånd at vurdere, om det enkelte barn er klar til forældre/barn-gymnastik, men som hovedregel skal barnet være godt gående/løbende ved sæsonstart. 

Beskrivelse: Barnet og barnets ledsager skal først og fremmest have nogle hyggelige, sjove og aktive timer i gymnastiksalen, så barnet bliver fortrolig med og tryg ved at gå til gymnastik. Vi skal synge, danse og lege med og uden redskaber, hoppe på trampolinen og lege med faldskærmen. Der indtænkes en motorisk udvikling i træningen, og der vil blive brugt sange og lege, der stimulerer barnets motorik og sanser. 
 
Tid: Torsdag kl. 16.45 til 17.30
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: ca. 20 børn med ledsagere
Instruktører: Marie Lindstrøm
Voksenhjælper: Sara Hweidi
Hjælpeinstruktører: Aya Hweidi og Andrea Lindstrøm

Mikromix - årgang 2015 og 2016

Målgruppe: Børn i aldersgruppen 3 til 4 år ved sæsonstart. Men da det kan være svært at være 3 år og gå til gymnastik uden ledsager, er ledsagere velkommen til at deltage AKTIVT sammen med barnet, hvis barnet har behov for dette. I løbet af sæsonen håber vi, at alle børn får lært at gå til gymnastik uden ledsager.

Beskrivelse: Børnene skal lege, tumle, hoppe og danse, så de få pulsen op og sved på panden. Vi skal høre noget godt musik, og vi skal lave udfordrende redskabsbaner af nogle af de mange redskaber, der er i gymnastiksalen. Vi vil lægge vægt på fællesskabet og glæden ved at gå til gymnastik med jævnaldrende børn. Vi vil have fokus på at styrke børnenes kropsbevidsthed og deres motoriske færdigheder.

Tid: Mandag kl. 16.45 til 17.45
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: ca. 25 børn
Instruktør: Lene Thorsen Andersen og Henriette Damgaard Jensen
Voksenhjælpere: Maja Lind
Hjælpeinstruktører: Isabella Munk Verner og Malou Thrue 

 
Minimix - årgang 2013 og 2014

Målgruppe: Børn i aldersgruppen 5 til 6 år ved sæsonstart, der er trygge ved at gå til gymnastik uden ledsager. Ledsagere er ikke længere velkommen i gymnastiksalen under træningen, men de er meget velkomne til at vente i omklædningsrummet.

Beskrivelse: Formålet med Minimix er at udfordre og udvikle børnene motorisk således, at de bliver fortrolige med gymnastikkens grundelementer; koordination, balance, rytmik og styrke. De skal blive fortrolige med hinanden, og de sociale spilleregler på et større hold.
 
På Minimix runder vi mange hjørner af gymnastikken. Vi skal lave øvelser på måtte og blive fortrolige med de fleste af gymnastikredskaberne. Vi skal danse moderne og lave styrketræning, som i gamle dage. Vi skal lege en masse lege, hvor vi inddrager musikken, som vi kan bevæge os til. Efter jul begynder vi at øve nogle små sekvenser, som vi til sidst sætter sammen til et brag af en opvisning.

Tid: Tirsdag kl. 16.45 til 17.45
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktører: José V. Østergaard
Voksenhjælper: Line Højgaard Grøn, Connie Mønster Nielsen, Lene Thorsen Andersen og Trine Bay Degn
Hjælpeinstruktører: Signe L. Kristensen, Emma Vinther, Naja F. Haskaj, Mathilde Højgaard Grøn og Cecilie Heramb

Rytme og spring I - årgang 2011 og 2012
 
Målgruppe: Både drenge og piger fra 1. og 2. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1 time og 20 minutter, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin. 
 Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Mandag kl. 18.00 til 19.20
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Anne Hlested Midtgaard og Sebastian Olsen
Voksenhjælpere: Helle Munk Verner

Hjælpeinstruktører: Emilie A. Hagensen, Martin E. Ljungberg, Oliver B. Fammé, Natasja Olsen, Camilla M. Foersom og Matilde E. Ljungberg
Rytme og spring II - årgang 2009 og 2010
 
Målgruppe: Både drenge og piger fra 3. til 4. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1 time og 20 minutter, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin.  Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Tirsdag kl. 18.00 til 19.20
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Andreas Vestergaard, Jens M. Larsen, Mette E. Ljungberg og Sebastian Olsen
Voksenhjælper: Ole M. Pihl
Hjælpeinstruktør: Karoline E. Ljungberg
Rytme og spring III - årgang 2007 og 2008

Målgruppe: Både drenge og piger fra 5. og 6. klasse - sidste sæson var der mange seje piger på holdet, men husk at særligt springgymnastik også er for seje drenge. Både begyndere og øvede kan være med, da vi kan lave flere springbaner med forskellig sværhedsgrad.

Beskrivelse: Vi træner i 1½ time, og der vil være fart over feltet. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal øve en eller to rytmeserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret. Vi skal styrke vores muskler, så vi kan lave flotte stiløvelser og vilde spring. Vi skal stå på hoved og hænder, springe på både måtte og i trampolin.  Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!
 
Tid: Torsdag kl. 18.45 til 20.15
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr.
Holdstørrelse: Ca. 30 børn
Instruktør: Jonas Sørensen og Simon Bugge Skjødt
Hjælpeinstruktører: Karoline E. Ljungberg og Martin E. Ljunberg

 

Store spring - årgang 2006 og ældre

Målgruppe: Både drenge og piger fra 7. klasse og op, som vil mere end at hoppe på havetrampolin.

Vi træner i 1½ time, og vi forventer, at du møder i passende træningstøj, at du deltager engageret i hele træningen - også oprydningen - og at du kommer med en positiv indstilling og bidrager til det gode kammeratskab på holdet.

Mobiltelefonerne bliver selvfølgelig i omklædningsrummet.

Husk at melde afbud til en af instruktørerne, hvis du er forhindret.

Beskrivelse: Vi vil i løbet af året både udvikle og udfordre dig gennem en masse spring og en lille smule rytme. Hovedtemaerne i vores undervisning vil være spring på både trampolin og airtrack samt rytmisk udfoldelse. Derudover vil vi komme omkring andre områder som f. eks. akrobatik og parkour. Der vil selvfølgelig også være plads til pjat og leg. Den ordinære sæson afsluttes med en opvisning, hvor vi viser, hvad vi har lært, og hvis der er stemning for det, forlænger vi sæsonen og træner helt frem til sommerferien.

Tid: Mandag kl. 19.30 - 21.00
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 600 kr. for den ordinære sæson
Holdstørrelse: Ca. 25 deltagere
Instruktører: José V. Østergaard, Jonas Sørensen og Morten D. Lerche
Hjælpeinstruktør: Karoline E. Ljungberg

 
Udvalgte fredage - årgang 2008 og ældre
 
Målgruppe: Ambitiøse gymnaster fra Rytme og spring III samt Store spring, som ønsker en ekstra træning og endnu flere udfordringer.

Det er et krav, at du kan lave og lande en salto både på trampolin og airtrack, samt at du kan lave en araber på airtrack - hvis du er i tvivl, så spørg Jonas (instruktør på Rytme og spring III) eller José (instruktør på Store spring). Du er også velkommen til at prøve og træne med én enkelt gang, for at se, om Udvalgte fredage er noget for dig. 

Beskrivelse: Vi træner 1½ time på udvalgte fredage, se nedenstående. Vi forventer, at du deltager engageret i hele træningen - også oprydningen - og at du kommer med en positiv indstilling og bidrager til det gode kammeratskab på holdet.

Udvalgte fredage forventes at bidrage med egen serie til vores opvisning i foråret.

Udvalgte fredage: 20/9, 11/10, 1/11, 22/11, 13/12, 10/1, 31/1, 21/2, 13/3 og 3/4 - evt. 27/3, hvis der bliver behov for en ekstra træning inden opvisningen.

Tid: Fredag kl. 19.00 til 20.30
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 300 kr.
Holdstørrelse: Ca. 25 deltagere
Instruktør: José Østergaard

Rytmepiger - årgang 2008, 2009 og 2010

Målgruppe: Piger fra 3. til 5. klasse som synes, at det er fedt at bevæge sig til musik - måske piger som efter Rytme og spring I har fundet ud af, at de bedst kan lide rytmegymnastik.
 
Beskrivelse: Vi træner 1 time, og der vil være masser af god musik og bevægelse. Vi starter altid med grundig opvarmning evt. i form af leg. Vi skal lave en masse forskellige rytme-, sving- og danseserier, så koordinationsevnen og rytmesansen bliver udfordret - måske skal vi også prøve kræfter med nogle af rytmegymnastikkens redskaber som bolde, køller, vimpler og tøndebånd. Vi skal have pulsen op og sved på panden, men allervigtigst - så skal vi have det sjovt!

​Gymnastikopvisningen bliver formentlig sæsonens højdepunkt, og vi håber, at Rytmepigerne skal på opvisningsgulvet flere gange.

 
Tid: Torsdag kl. 17.35 til 18.35
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Holdstørrelse: Ca. 20 piger
Instruktør: Signe L. Kristensen og Nanna Agerholm Vahl
Voksenkontakt: Stine Hjarnø Jørgensen, som støtter Signe og Nanna men ikke deltager i træningen.

Teenfitness - årgang 2007 og ældre
Målgruppe: Både piger og drenge fra 6. klasse op op som synes, at det er sjovt at træne og interesserer sig for styrke-, balance- og koordinationstræning - måske piger, som er blevet for store til rytmepiger eller fodboldspillere som i udendørspausen gerne vil styrke deres fysik, balance og koordination.

Beskrivelse: Teenfitnes er et hold med masser af grin og sved på panden. Der er elementer fra CrossFit, Boksning, Power Yoga og selvfølgelig en masse Sjovespringstosserier - hvis du tidligere har været med på Sjovespring. Øvelserne er bygget op, så alle kan være med og bliver udfordret. Vi skal have det sjovt, mens vi giver den en skalle til god musik.

Træneren: Jeg skal i gang med min 14. sæson som instruktør i SMIFF. Jeg er uddannet Fitness instruktør ved DGI og har været ansvarlig for styrketræningen på voksenholdet "Motion og Styrke". De seneste sæsoner har jeg været instruktør på gymnastikhold for børn i alle aldre på Minimix, Rytme og Spring I, II og III. Jeg har aldrig selv kunnet lave en armbøjning, men jeg kan så meget andet.

 

PS. Hvis du har kondisko til indendørs brug, må du meget gerne tage disse på, men det er ikke noget krav.

Kom med masser af godt humør og god energi, så lover jeg dig ømme mavemuskler af grin og maveøvelser. Jeg glæder mig til at se dig! 

Tid: Onsdag kl. 16.45 til 18.00
Sted: Gymnastiksalen på Korshøjskolen
Kontingent: 500 kr.
Tilmelding: Ca. 20
Instruktør: Mette E. Ljungberg

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
SMIFF | Pilevej 6 Harridslev | 8930 Randers |