Alle aldersgrupper kan spille petanque, kom til SMIFF og prøv!


Petanque kan spilles på de fleste jævne underlag. Bedst er en grusbane eller sti f.eks. i parker. Spillepladsen bør være mindst, 2 x 12 m, gerne større. Ved turneringskampe med afmærkede baner er hver bane 4 x 15 m.

Metalkuglerne, man spiller med, vejer fra 650 g til 800 g, og har en diameter mellem 7,05 cm og 8,0 cm. Den lille trækugle som man spiller op imod kaldes grisen og har en diameter på 25 - 35 mm.

1. Petanque kan spilles som single, double og triple. I single og double har hver spiller 3 kugler, i triple kun 2 kugler hver.

2. Holdet, der har vundet lodtrækningen, tegner en cirkel med en diameter på 35 til 50 cm. Ved kastet skal begge fødder være inden for denne cirkel.

3. Den første spiller kaster nu grisen ud i en afstand på 6 til 10 m fra cirklen.

4. Derefter kaster samme spiller den første kugle ud og prøver at komme så tæt ved grisen som muligt.

5. En spiller fra det modsatte hold forsøger nu enten at komme tættere ved grisen eller prøver at skyde den første kugle væk. Det hold, hvis kugle hele tiden ligger tættest ved grisen, fører.

6. Det hold, hvis kugler ikke ligger nærmest, skal fortsætte med at kaste kugler, indtil de ligger nærmest.

7. Når et hold ikke har flere kugler, kaster det andet hold resten af sine kugler.

8. Når alle kugler er kastet, tæller man points. Det hold, der har kugler nærmest grisen, får points og så mange, som de har kugler, der ligger nærmere end modstandernes nærmeste kugle. Man spiller til 13 points.

9. Næste runde startes altid af det hold, der vandt points.

SMIFF | Pilevej 18 Harridslev | 8930 Randers |